Guvernul a trecut de linia rosie

trespass-rosia-montana

  • Adaugă la favorite
  • Printează

Fostul consilier al premierului Victor Ponta, actualul deputat independent Remus Cernea, a criticat dur guvernul pentru decizia luată în cazul Roşia Montană.
“Guvernul României a trecut de linia roşie. Opoziţia internă trebuie să se mobilizeze iar intervenţia străină este legitimă în cazul Roşia Montană”, spune Cernea într-un articol pe site-ul de comentarii Voxpublica.realitatea.net.

Deputatul independent Remus Cernea critică decizia guvernului Ponta în cazul Roşia Montană şi consideră că intervenţia străină este legitimă în acest caz.

“Prin avizarea, marţi, 27 august 2013, a unui “PROIECT DE LEGE privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere România”, Guvernul României încearcă suspendarea statului de drept şi subordonarea unor instituţii publice importante către interesele companiei private RMGC. Este cel mai grav pas făcut de guvernarea rezultată după alegerile din 9 decembrie 2012. După cum foarte bine explică Mihai Goţiu, acest pas demonstrează, de fapt, că proiectul minier pe bază de cianuri de la Roşia Montană este ilegal”, scrie Remus Cernea pe site-ul citat.

“Printr-o lege, cred, fără precedent în Uniunea Europeană, se încearcă acum să fie obţinut un vot profund imoral şi nedemocratic în Parlament pentru a se suspenda, pur şi simplu, legile care, în mod legitim, blochează proiectul minier pe bază de cianuri de la Roşia Montană. Ocultarea democraţiei printr-o aparenţă de vot care să aducă o majoritate în parlament în favoarea unei astfel de iniţiative reprezintă o măsură extrem de toxică pentru România.
Se depăşeşte, astfel, linia roşie, moment de la care este pusă în joc însăşi statura democratică şi a statului de drept din ţara noastră. Devine perfect legitim orice efort intern şi internaţional, civic, mediatic şi politic de stopare a proiectului RMGC. Este momentul, mai mult decât niciodată, pentru mobilizarea tuturor celor care se opun cianurii şi RMGC”, mai scrie Cernea.

Mai mult pe Voxpublica.realitatea.net

Sursa: www.cotidianul.ro

Etichete:

Lasă un comentariu