Remus Cernea – “Vor fi războaiele generației noastre”

Rosia Montana-Remus Cernea

  • Adaugă la favorite
  • Printează

Deputatul Remus Cernea, lider al Partidului Verzilor, a reactionat la aflarea vestii ca proiectul minier de la Rosia Montana va fi inclus in Planul national de investitii si spune ca, impreuna cu colegii sai si societatea civila, va declansa proteste si alte actiuni impotriva exploatarii de acolo, dar si impotriva exploatarii gazelor de sist.

Intr-o declaratie pentru Ziare.com, Cernea, ales parlamentar pe listele USL, acuza Uniunea ca se comporta exact ca si PDL in aceste chestiuni si crede ca asta poate duce la o victorie a “verzilor” la alegerile europarlamentare.

“Oamenii vor fi dispusi sa faca absolut orice pentru a proteja Vama Veche, pentru a proteja Costinestiul, de exploatarea gazelor de sist, pentru a proteja Rosia Montana. Vom avea, la nivel simbolic, “razboaiele generatiei noastre”. Credeti-ma, oamenii care apara o cauza din constiinta sunt de neinvins.

Sunt increzator ca vom castiga. De aproape 15 ani, multi politicieni la nivelul institutiilor din Romania au facut lobby pentru proiectul de la Rosia Montana, au luptat sa-l impinga inainte, sa forteze demararea lui, si nu au reusit, pentru ca s-au lovit de oameni de constiinta care au spus un “Nu” foarte bine argumentat, foarte coerent, bazat pe principii, valori, norme, legi.”

Citește mai mult

 

Etichete:

Lasă un comentariu