ULTIMĂ ORĂ: Banca Europeană de Investiţii sprijină Roşia Montană. Salvarea localităţii, nu proiectul minier


  • Adaugă la favorite
  • Printează

Mitul conform căruia proiectul minier ar fi singura soluţie economică pentru Roşia Montană a primit o lovitură dură. Roşia Montană a fost selectată într-un program al Europa Nostra (cea mai importantă fundaţia europeană destinată salvării şi valorificării patrimoniului).

Europa Nostra a anunţat astăzi (miercuri) în cadrul unei conferinţe de presă la Biroul din Atena al Parlamentului European, lista finală a siturilor şi monumentelor selectate pentru Programul de advocacy şi salvare „7 Most Endangered” (“Cele mai periclitate 7 situri”) iniţiat anul acesta în colaborare cu Banca Europeană de Investiţii şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Peisajul cultural istoric Rosia Montana a fost selectat în lista finală, alături de amfiteatrul roman din Durrës (Albania), centrul istoric al oraşului Nicosia (Cipru), fortificaţiile Vauban din Briançon (Franta), mănăstirea San Benedetto Po (Italia), mănăstirea din Setúbal (Portugalia) şi biserica armenească Sf. Gheorghe din Mardin (Turcia). Citeste mai mult

Etichete:

Lasă un comentariu