Rosia Montana ar putea fi inclusa in UNESCO, dar lipseste semnatura ministrului Culturii

Rosia Montana: Down the streets...

  • Adaugă la favorite
  • Printează

Asociatia Alburnus Maior ii cere ministrului Culturii, Daniel Barbu, sa includa Rosia Montana pe Lista Tentativa a Romaniei cu monumente si zone ce au potential de a intra sub ocrotireaUNESCO.

Presedintele asociatiei, Eugen David, i-a trimis, joi, de Ziua Mondiala a Monumentelor si Siturilor, o scrisoare deschisa lui Daniel Barbu, prin care ii spune acestuia ca includerea Rosiei Montane pe lista mai are nevoie de o singura semnatura, si anume de cea a ministrului Culturii.

“Includerea Rosiei Montane pe Lista Tentativa a Romaniei pentru UNESCO este un demers care trebuie sa fie prioritar pentru orice autoritate insarcinata cu protectia patrimoniului, cu atat mai mult a Ministerului Culturii si Patrimoniului National”, atrage atentia asociatia in scrisoarea deschisa.

Comisia pentru monumente vrea Rosia Montana in patrimoniul UNESCO

“In ultimii 10 ani ministerului aflat sub coordonarea dumneavoastra i s-a atras atentia in repetate randuri in legatura cu situl Rosia Montana, sit de valoare exceptionala aflat sub imensa amenintare a distrugerii ireversibile: atentionari, luari de pozitie, scrisori deschise. Solutii au venit din randul specialistilor, al opiniei publice, al tuturor celor interesati si afectati de periclitarea acestui sit”, sustine presedintele Alburnus Maior.

Mai mult…

Etichete:

Lasă un comentariu