COMUNICAT DE PRESĂ: 16 ani de controverse şi un nou site despre Roşia Montană

Fundatia Culturala Rosia Montana: Community

22 aprilie 2013

Fundaţia Culturală Roşia Montană sărbătoreşte Ziua Pământului prin lansarea noului site, www. fundatia-culturala-rosia-montana.com.

Disponibil atât în limba română cât şi în limba engleză, site-ul a fost construit cu scopul de a face cunoscută valoarea inestimabilă a patrimoniului de la Roşia Montană şi de a prezenta ameninţările şi riscurile la care este supus acesta în cadrul unuia dintre cele mai controversate proiecte miniere din Europa, propus de Roşia Montană Gold Corporation.

Pentru a înţelege mai bine situaţia Roşiei Montane din ultimele două decenii dar şi pentru a împărtăşi viziuni asupra viitorului ei, site-ul fundaţiei oferă cititorilor posibilitatea de a discuta liber despre comunitate şi provocările cu care se confruntă aceasta, despre patrimoniu şi mineritul la suprafaţă.

Fondată în 2009, Fundaţia Culturală Roşia Montană susţine protejarea patrimoniului Roşiei Montane printr-o dezvoltare durabilă reală şi crede că Roşia Montană poate oferi stabilitate economică şi socială fără sacrificarea comunităţii, a peisajului natural şi a tezaurului arheologic bi-milenar.