Principesa Margareta acordă Patronaj Regal

Luni, 27 iunie 2011
Seara Palatului Elisabeta dedicată Fundaţiei Culturale Roşia Montană

Înmânarea Certificatului de Înalt Patronaj Regal

Casa Regală a României, care a fost martora directă a prăbușirilor identitare, instituționale și economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la drumul Roșiei Montană în viitor. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă și Catolică și de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea și înflorirea virtuților și valorilor Roșiei Montană, așa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani.

The Royal Seal of Romania

Felicit Fundaţia Culturală Roşia Montană pentru programele şi proiectele pe care le-a dezvoltat pe parcursul celor trei ani de activitate şi pentru realizarea şi lansarea, în luna mai 2011, a ghidului cultural-turistic dedicat Roşiei Montane. Acest ghid este un instrument preţios – o adevărată monografie prin intermediul căreia putem descoperi istoria, arhitectura şi frumuseţea acestei regiuni.

Acord, astăzi, Înaltul Patronaj Regal Fundaţiei Culturale Roşia Montană luând în considerare nobilul ţel al acesteia de promovare şi conservare a bogăţiilor naturale şi a valorilor comunităţii din această regiune unică a Munţilor Apuseni.

Ţara noastră are nevoie de valori durabile, de oameni şi proiecte care să contribuie la păstrarea patrimoniului regiunilor din România. Cu fiecare nouă activitate, Fundaţia Culturale Roşia Montană va ajuta comunitatea de aici să se afirme şi să devină vizibilă pe plan naţional şi european.

Mai mult…

Dr Piso  receives the certificate of royal patronaj from Princess Margareta.